Min tredje krönika


Mot en frånvaro

Det kommer bli en Sahara här under närmaste framtiden på grund av personliga skäl. Jag hoppas ni förstår och inte klandrar mig för ytterligare en öken. Annars, om allting går som planerat, publiceras min tredje krönika imorgon, så kika in här, läs i NWT eller gå in på deras hemsida så får ni ett litet avtryck från min sida. Ni ska ju inte sakna mig alltför mycket.

En bättre måndag

Ingen måndagsångest här inte: solen skiner och jag börjar inte förrän klockan slår två. Ska bege mig ut på en blodcirkulationspromenad med tillskott av D-vitamin och en farligt hög dos frisk luft. Man får ju passa på medan man kan - imorgon är det förmodligen snöstorm igen.

Magstarkt

Låt oss säga att gårdagen avrundades på ett magstarkt sätt. Efter möbelshoppingen bar det iväg på en årlig träff med bonussläkten där vi åt sisådär femtio olika pajer, salta pinnar och flygande jordnötter. Kom i säng någon gång runt halv tre efter att ha uppehållit mig med diverse ting med datorn, och vaknade två, tre timmar efter och kände mig minst sagt instabil. Försökte leda bort tankarna på annat, men det liksom ville sig inte. Så plötsligt insåg jag att nej, någonting är påväg upp ur halsen och det är inte en gasansamling. Jag kan nog jämföras med Usain Bolt när jag sprängde upp ur sängen mot badrummet. Och resten är historia.

Det ena till det andra

Det svenska vädret tycks ha lika stor beslutsångest som jag när det kommer till valmöjligheter. Häromdagen svassade jag runt i tygskor, och nu är det nästan tid för pjäxor. 

Igår var nog första alla hjärtans dag som jag varken spenderade som bittert singular vältrandes i choklad. Låt inte detta få er att tro att jag skulle ha en potentiell man vid min sida - nej, jag var på resande fot på besök hos farmor, för att sedan placera min bakdel framför ett gäng missade serier, Frozen samt dadel-choklad-mandel-bollar och en värmande kopp te för mitt kalla hjärta. Möjligtvis slank en och en annan chokladpralin ned också. Ack idag förfaller en date med en bråkdel av familjen i ämnet möbelsökande och lunchbjudning, och när det vankas mat kan man ju inte säga nej.

Throwback thursday

Torsdagen infaller alldeles utmärkt eftersom 1) man kan slänga in en throwback thursday då 2) det inte finns några aktuella bilder att bidra med, liksom 3) att man helt plötsligt har någonting att skriva om. Det pirrar i fingrarna och benen när jag tänker tillbaka på resan till Turkiet jag och mina kvinnor gjorde i slutet av sommaren. Varmt som satan (alltså perfekt klimat för mig som fryser oavsett lager med kläder), klarblått svalkande vatten, fantastiska vyer från komplett öken till Italien-buskar. Så när man sitter här i regn-Sverige, ja, kan ju gissa vilken längtan man får.

Händelserik torsdag: imorse stod jag och gjorde mitt ansikte presentabelt med en hink foundation när jag plötsligt bara stannade upp, blev helt blank i huvudet för en stund, och så tänkte jag sedan nej, ty denna dag var en sådan där då kroppen är fullkomligt ur funktion. Det blev raka vägen tillbaka i liggande ställning, och det är väl mer eller mindre som en sengångare jag har tagit mig fram idag. Mina delade gener kom hem under kvällen och fick sitt hår färgat, så nu är jag ämnad att se på ett serieavsnitt med henne. Imorgon vankas det matteprov och jag är ungefär såhär glad:
 
 
 
(aka ingenting, inte alls glad.)

Varje dag är en våffeldag

Tiderna då utvecklingssamtalen drar igång ligger mig varmt om hjärtat, ty det skänker halvdagar åt oss stackars skolungdomar - idag skulle vi ha slutat 17.00 men fick gå hem efter 11. Så med hungrande mage och färdigvispad grädde i kylskåpet blev det några mindre traditionella våfflor som lade sig helt okej i magen. Ganska jättebra, faktiskt. Egentligen var den ursprungliga planen att plugga direkt efter, men ni känner ju mig - jag somnade i soffan någon timme och vaknade upp med ett mossigt huvud, så studerandet har gått lika bra som att surfa på vintern. 

Och hon spricker av lycka

Känner mig bubblig som en en flaska champagne - allt detta beröm för mina kreativa händer får mig att ramla av stolen. Har suttit och småfnittrat åt kommentarer och gillningar i flera dagar. Blir alldeles varm i hjärtat, och det behövs verkligen i dessa tider så tack tack tack av hela min rumpa (skulle säga hjärta, men min bakdel är större)!!! Måste ta tag i det här nu och göra någonting av denna gen som jag utvecklat helt på egen hand utan bidrag från mamma och pappa. Om jag inte prokrastinerade så mycket hade jag säkert redan varit halvvägs vid det här laget.

Vad händer annars då i den blivande konstnärens liv? Började 13.55 idag, så försökte plugga lite inför dagens svenska prov men lyckades somna någonstans däremellan innan jag kom iväg och kämpade igenom skolans en och en halv timme. Sedan åt jag pannkakor och dök ned bland derivator, åt lite till, och nu sitter jag här. Jobbig dag, så att säga.

Den ultimata presenten

Tredje dagen av sockerförtärande har nu nått sitt slut. Den avrundades med ett par bitar chokladtårta hos min andra halva tillsammans med hennes skåning samt våra manliga gener. Det vankades det sista födelsedagsfirandet och klimaxpresenten, vilken pappa självfallet hade placerat i en onödigt stor kartong fylld med frigolitbitar. Hans filosofi går i stil med att man måste kämpa lite för presenten, annars är man inte värd den.
Halvvägs igenom hade han lagt ett paket med en tändare i. Kul, tänkte väl hon. Trevlig tjugoårspresent. Ännu roligare hade pappa och jag. Instruerade henne att fortsätta gräva genom frigoliten.
Längst ned på botten ståtade denna gudomlighet. Hon gav ifrån sig ett NÄÄH MEH GUUU, och blev ungefär så här glad:

En nybakad tjugoåring

Det var dans och det var sång och det det var lycka. Grattis i efterskott till världens bästa syster som någonsin har vandrat på denna jord. Om inte du vore, vore inte jag.

Stärkande mat och kommentarer

Nu sitter jag visserligen med munnen full av lunch, men sak samma. Mat som mat. Ska snart puttra iväg in till stan och möta upp 20-åringen. Bjuder henne på gratisfika med semlogram, så hon ska hämta ut sin semla och jag min. Är en sådan underbar syster, ger bort en gratis semla och allt på hennes födelsedag. 
 
Har fått sådana fina kommentarer om teckningen, som jag lagt ut lite överallt på sociala medier, att jag fnittrar som ett barn på julafton. Tack så otroligt mycket!

Ett mästerverk

Detta är utan tvekan det absolut bästa jag någonsin har gjort, blir alldeles pirrig i benen och fnittrig när jag tänker på den (ses med fördel på långt håll, i internetväg utzoomad). Nu hänger den som 20-årspresent på väggen hos min syster, och det är bäst för henne att hon behandlar den med största vördnad. Ett altare går alldeles utmärkt.

Pre-födelsedagskalas

Imorgon blir min andra halva 20 bast, så vi förfestade lite med ena delen av släkten. Gjorde världens godaste tårta med assistans av mina kvinnliga gener, jag menar, tårta och choklad med apelsin - som balsam för själen. Har dessutom fått äran att närvara på Emmas födelsedagsmiddag i vilken jag kommer sänka medelåldern, men det vankas mat och efterrätt så det får gå. Man tackar ju inte nej till mat, liksom.

Mina böner har för övrigt blivit hörda, ty min glutenallergiker skänkte ett semlogram till mig. Prisad vare människan, det behövdes verkligen. Hade tänkt skicka ett tillbaka till henne, men kom på att det kanske inte vore vidare lämpligt, så skickade iväg ett till mina manliga gener som ådragit sig en trevlig förkylning.

Vitaminkick

Om ni tror att det här är min frukost, så tror ni blankt fel. Det här är frukost nummer två, fullspäckad av c-vitaminer, potassium och en stor fet klick mejeriprodukt. Kan också ses som en av mina tusentals dagliga mellanmål, men frukost nummer två låter bättre.

Har privilegiet att stanna hemma idag då hela kroppen protesterar, vilket betyder att jag kommer pendla mellan sängen och skrivbordet de resterande timmarna. Blir riktigt fartfyllt alltså. För övrigt såg jag igår att man kan ge bort en semla gratis via semlogram.se, så om någon känner lite extra empati för mig så liksom, ja. Skicka iväg en. Det är billigt och gör mig med  stor sannolikhet frisk med raketfart.

Möbelmässan

Som de arkitekturstuderande vi är, satt vi på en buss 6.45 mot Stockholm för att besöka möbelmässan. Kortfattat kan jag konstatera att jag behöver minst tio hus för att få plats med allt jag vill ha, samt utstå en rejäl ljusterapi med alla de konstverk till lampor vi såg. Höjdspunkten var då jag och mina kompanjoner blev misstagna för att vara ett företag, ack den pinsamheten när vi klämde fram ett mesigt "nejviärstudenter", varpå personen i fråga yttrade ett "aaah" och gick därifrån. Chokladkonsumtionen låg på häpnadsväckande tre bitar för min del, även om vi cirkulerade kring skålarna fyllda med guld ett flertal gånger.

Kvalitetstid

Det här är nog första gången i världshistorien som jag frivilligt har valt att avstå från datorn under helgen. Visserligen var det mest för att min destination efter skolan i fredags var på resande fot fram mot natten då jag begav mig till mina manliga gener, och därmed inte hade vidare lust att bära runt på tre olika väskor. Det går å andra sidan att diskutera huruvida jag avstår helt och hållet, eftersom jag lagt beslag på pappas teknik, men jag kände att lite livstecken var till fördel att ge.

Fredagkväll var en välbehövlig kväll med tjejerna, likaså lördagkväll med pappa och mina delade gener. Båda kvällarna resulterade i en fem storlekar större mage och puls som en antilop. Vet inte vad grejen är, men pulsen går upp i taket när jag får i mig en större mängd socker. Om det är ohälsosamt så får det kvitta, för jag tänker äta min första semla för i år ikväll ändå.