Imorgon smäller det

Imorgon händer det - den där lilla stora nyheten släpps som en atombomb. Just nu vet jag inte om jag ska skratta eller gråta, eller ta första planet till Sibirien. 

The roads we walk

 

Vissa dagar är bättre än andra

När himlen äntligen slutat dränka Karlstad i tårar vågade vi oss ut några kvarter mot vår kära glutenallergiker där det förtärdes sushi med extra soja som jag lyckades spilla över halva hennes rum, samt lektes med barnamördande andar.

Absence of mind

Först och främst får jag lov att be om ursäkt för min lysande frånvaro. Nej, jag har inte ramlat ned i en grop eller lyckats hamna i baklås på toaletten - jag är faktiskt i fullt fungerande skick. Har bara haft lite annat som krävt min uppmärksamhet. Och eftersom himlen gråtit hela veckan har kameran legat och samlat damm på hyllan, så jag har sisådär noll aktuella bilder till hands.

På fredag - om exakt tre dagar - kommer förresten den där lilla atombomben att släppas. Ganska stor grej för mig, men för er kanske det bara är en fis i rymden. Sitter för närvarande på nålar och slurpar i mig te, och det pirrar i hela kroppen. Fast det kanske bara är ett tecken på allt vätskedrivande jag har fått i mig.

Ingen bra idé, det där

Igår var jag och mitt finbesök på dejt som slutade i en biosalong med sällskap av Insidious 2. Det brukar vara så med mina idéer: de verkar vara riktiga tio-poängare i början, men sen inser jag att jag inte kan ha haft alla hästar i hagen när jag kom på dem. Som nu. Men lite värdighet har jag åtminstone i behåll, ty min dejt höll mig så hårt i handen att det lämnade röda märken på vederbörandes egen hand. Tror det får bli disneyfilmer i framtiden.

Det är ganska bra ändå

Problemet med att få finbesök är att hela rummet måste ses över och i stort sett genomgå en totalrenovering. Så mycket för den fällan för förövare.

Nu tar jag höstlov tillsammans med alla skolböcker jag släpat med mig hem. För inte ska man vara ledig när man är ledig, vad är det för fasoner?

Chocolat de chagrin

Det finns inga kaotiska stunder i livet som inte kan dränkas i varm choklad. Två buttra tonåringar är inte till fördel, så tvingade ned en kopp i min systers händer efter hennes halloween-kostym-sammanbrott. 

Nu sitter jag här och sippar på vad som numera ser ut som en brun blaskig vätska. Har precis skickat iväg hemligheter till hemligt ställe som jag kommer vifta med framför era ögon nästa fredag. Imorgon vankas badhus på idrotten, vilket betyder att jag tvingas plaska som en padda med en självlysande blek kropp framför hela klassen.

Dessa tisdagar

Bild på Anna stulen från Anna.

Det är inte alltid min blir intruerad av sin partner i ett grupparbete att bara sitta och pilla navelludd när man insisterar på att ta tag i nästa ämne. Till och med när jag sitter och skriver detta inlägget lyfte kära Anna bort mina händer från datorn och förskräckt frågade om jag pluggade. Jag antar att det bara är att acceptera vilan, men det är inte det lättaste när man proppat i sig c-vitamin hela dagen i form av apelsiner och satsumas och känner sig som ett barn med för hög sockerhalt i kroppen. 

Det finns fördelar med allt

Fördelarna med ett stökigt rum är att inga förövare kommer helskinnade kunna komma åt dig när du ligger och sover. De lär förmodligen förlora en lem eller två när de ska kliva över klädbergen och samtidigt undvika att trampa på trubbiga föremål. En ännu större fördel är att dessutom placera legobitar lite varstans, då får de ett riktigt äventyr.

Fruktstund och problem med namn

Att skriva laborationsrapporter, över en vecka efter utförandet, någorlunda sent på kvällen är inte en bra idé överhuvudtaget. Dels minns man knappt vad det var man gjorde och dels finns det överflöd av mer underhållande ting att sysselsätta sig med när klockan börjar dra sig mot 21.00. Men jag är fast här, sörplandes på blaskigt citronte och ihärdigt skalande av nyinhandlade satsumas eller clementiner eller apelsiner i mindre format. Har alltid problem med de där små runda citrusfrukternas namn - de är alla clementiner för mig. Apropå citrusfrukter med många namn, så hoppas jag att Sandra numera kan sitta bredvid mig utan att hålla för näsan när jag intar mina dagliga mellanmål, som tidigare bestått av bananer eller djungelkorv eller gula könsorgan av det manliga släktet.

Ibland vill man bara örfila sig själv

Nu i söndagsläget känner jag att allt mitt uppskjutande av planer börjar ta ikapp mig och i stort sett kramar mig som en anakonda. Problemet är bara att jag försöker göra allting på en och samma gång istället, någonting som kanske inte är det mest optimala när det handlar om minst fem saker plus elva andra projekt som ligger och samlar damm. Bra gjort Malin.

Partylördag

Är det helg, ja då ska man banne sig njuta efter en vecka som bara bestått av att äta, sova och plugga. Gårdagens kemiprov avslutades med en välbehövlig kväll med tjejerna, och lördagen blev en heldag med den jag delar mina gener med. Så nu är det partylördag i en nykter variant (plus en hel del kompensation för alla kalorier vi brände på gymmet). Visserligen har min planerade agenda försvunnit helt och hållet i ett svart hål, men prioriteringar.

Sumobrottare nästa

Gratis träning på friskis och svettis har numera resulterat i en Malin med spaghettiarmar. Jag kände mig minst sagt malplacerad när Emma och jag klampade in bland alla muskelknuttar som stod och spände sig framför speglarna. Än mer när jag insåg att jag i stort sett var tvungen att använda de lättaste vikterna på maskinerna. Den där stadiga fotbollsbacken har på något sätt transformerats till en pasta bolognese.

När Emma får bestämma

 
Det finns tillfällen då min syster uppskattar mig mer än vanligt, speciellt då hon vaknar och inser att jag inte ätit frukost än. För då blir det en brakfrukost som hennes kulinariska sida aldrig får vara med om (och hennes torftiga yoghurtskål faller i glömska). Jag kan nog med stor säkerhet säga att mina frukostar hamnar snäppet under hennes makaroner och köttbullar.

När man förtjänar det där lilla extra


Efter ännu en heldag med plugg tänker jag dränka mina sorger inför morgondagens kemiprov med en skål hemmagjord (smältande) bananglass sprängfylld med jordnötter och choklad. Bara för att jag kan (och för att mitt psyke är i stort behov av det). Imorgon vankas det även innebandy på förmiddagens idrottslektion, så har ännu mer sorg att vältra mig i.

Det var ömsesidigt

Det fina med djur är att de inte riktigt bryr sig om hur du ser ut, vem du är eller vad du gör. Du kan ligga i soffan hela dagen med chipspåsar och en gammal tårta bredvid dig och vara hur grisig som helst. Du kan till och med se ut som en grottmänniska som inte duschat på en månad - de kommer alltid att älska dig i vilket fall som helst. Åtminstone så länge du ger dem mat och är generös med kliandet bakom deras öron. 

Nu är det visserligen så att vederbörande katt är försvunnen sedan en tid tillbaka, och denna filuren lyckades nästla sig in och lämna ett svart hål i rymdformat. Vi hade våra duster, Noomsi och jag. Mest uppskattad var jag när det fanns mat i min närhet. Annars ockuperade krabaten hela min säng så att jag fick ligga och trycka mot väggen. Men jag vet inte, det kanske också var en variant av kärlek.

Drunknar i kunskap

Idag är en sådan där dag då jag känner NEJ. Med stora bokstäver och kursiv text. Bara NEJ. Jag sitter ihopkrupen under täcket i sängen med en liter chaite som luktar julafton och försöker banka in kemi i mitt huvud, samtidigt som jag bara vill sätta mig i ett hörn och gråta. Det kanske går att köra någon kombo?

Förfärligt

Bristen på banan hemma fick mig att stanna till vid en mack och köpa proviant innan jobbet. Jag lämnade bensinmacken med en banan av storlek kulspetspenna i handen och kände mig bestulen på mina sju riksdaler. Det är bisarrt att något så litet kan kosta så mycket. Visst, jag är fullt medveten om att frukt inte är prio ett när massinköpen sker, så att priset då blir högre. Men snälla någon, jag ville bara ha en banan, inte någon himla swarovski kristall.
 
 

Alla dagar kan inte glänsa

Det är sällan jag vaknar upp en söndagsmorgon och känner ångest inför den kommande veckan (just för att jag börjar tio över två på måndagar). Men idag hände det, och det var som att sätta sig upp i sängen och slå huvudet i ett stenblock. Jag funderar fortfarande på om det är värre att vakna upp med ångest tryckande i halsen, än en klockradio som spelar poppiga 80-tals låtar på högsta volym.

Fredag, kemiprov. Det är vad jag har att se fram emot. Atomer, periodiska systemet, isotoper, exciterade atomer - det må inte låta som världens projekt, men när man ligger i sängen med strålande väder utanför fönstret och känner att det sista man vill i livet är att veta vad valenselektroner är (elektronerna i det yttersta elektronskalet, wow, jag är redo för provet), så är varken kropp eller själ villiga att dyka ned i kemiboken och försöka undvika en drunkning.

Godmorgon.

Gratis fika känns bra i plånkan

Med undantag för bjudande plånka.

Den obligatoriska helgfrukosten

För en gångs skull var det skönt att inte behöva väckas av klockradion med Heaven is a place on earth spelandes på högsta volym. Musik i all ära, men halv sju på en fredagsmorgon är det en sådan låt som får en att vilja tända eld på klockan och kasta den ut genom fönstret. 

Helg betyder pannkakor i mindre format samt en matfotografering på tio minuter så att frukosten hinner kallna. Så nu har jag avnjutit svalnade minimorotspannkakor, sett en femtedel av min dagliga dos serier och ska placera baken i bilen och övningsköra lite med min trogna moder som frivilligt riskerar livet för att hjälpa mig att riskera livet för allmänheten.

Det här med att ta tag i livet

Efter en någorlunda slapp vecka utan mycket plugg (och tre dagars födelsedagsfirande) börjar livet krypa närmare. Jag är visserligen regerande mästare i att skjuta upp saker och ting till sista minuten och sen stressa mig igenom allting, samtidigt som jag klagar på att jag aldrig har tid att göra någonting annat än att plugga, plugga, plugga. Försöker ta mig i kragen och få framtida arbeten gjorda pronto, så att jag slipper allt det där. Men dess framgång kan tilliknas att gräva gropar i Sibirien med plastspadar.

Bockar av dagens pinsamhet på agendan

Har nog aldrig varit så otroligt tafatt och obekväm i hela mitt liv. Vill bara sätta på mig en plastpåse på huvudet och sätta mig i en garderob tills jag ruttnar bort. Kan man resa tillbaka i tiden några timmar och örfila sig själv till sans? Kanske ge en rak höger eller två, kasta sig över axeln och häva sig nedför ett stup.

Ut på mystiska äventyr

Det är inte alla som självmant väljer att gå och göra bort sig totalt, vilket jag är påväg att göra i denna stund. Som det levande mysteriet jag är, så får ni inte veta vad det är förrän den första november. Håll tummar och tår för mig nu.

Skräckscenario

 
Har jag dött och kommit till helvetet? Drömmer jag en mardröm? Har jag vätskebrist? Hallucinerar jag? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Eller om jag ska åka till Ica och köpa upp all choklad som finns på lager.
 
(artikel)

Edit: Falskt alarm. Kakaon är inte i ett sinande skede, ingen anledning till panik. Men kanske borde bunkra upp med choklad i vilket fall som helst. 

Inte idag

Är nej en känsla? För vissa dagar känner jag det. Som när man lämnar huset tjugo över åtta och kommer hem tjugo i sex, och måste sätta sig för att plöja igenom fysikläxan.

Vanor #2

Plötsligt händer det, och så blir det lite för mycket saker än nödvändigt på golvet. Och så känner man för att bara lägga sig ned bland allting och inte bry sig ett dyft om det. Detta är visserligen knappt en fjärdedel av hur det brukar se ut när jag släpper mina ägodelar rakt ned på stående fot, men jag kände att ni kunde bli besparade den synen.

Vanor

Den dagen jag kommer att uppskatta min förmåga att vakna tidigt varje morgon (speciellt när det är sovmorgon), är inte idag.
 

En del människor är värda allt

Ett skepp med bilder från gårdagen kommer lastat. För att Cassandra bakar som Leila Lindholm och Anna fotar som Nigel Barker (och resten äter som hästar).
 

Och hon blev 18

Allas vår Maja nådde myndig ålder i torsdags, så idag blev det pompa och ståt. Och möjligtvis lite för mycket fika.
 

Och vi ska rulla fram

Ska snart kila iväg till Cassandra som bjudit in mig och tjejerna till en riktig tryckarkväll fullproppad med bakverk. Om jag inte kommer hem ikväll har jag antagligen ramlat någonstans på vägen och inte kunnat ta mig upp på benen igen på grund av min fulla mage

Som Usain Bolt

Har dragit på mig mina finaste fula strumpor jag äger och laddar upp för första löpturen sedan jag blivit frisk. Lär förmodligen kräla fram på marken med en kondition som kan liknas vid ett stenblock. Ett riktigt vått fem-tons-stenblock, eftersom regnet öser ner. Är en riktig höjdare på timing.

Det räcker inte med en

Och så hände det igen. Bagartanten vaknade till liv (och drog upp mig ur sängen alldeles för tidigt) och skapade 43 dinkelbullar med dadelkräm. Kände att gårdagens kanelbullehögtid lämnade frysen ganska tom, så det var lika bra att knåda ihop nya påsar, även om hälften kommer ligga och jäsa i min mage inom en snar framtid. Dessutom har jag kommit på att det bästa sättet att lägga undan bullar så att inte alla försvinner (och därmed lämnar kvar fler till mig), är att lägga påsarna i frysens grönsakslåda, bakom broccolin och spenaten. Det har nämligen visat sig vara väldigt effektivt.

Varje dag är kanelbullens dag

Om man nu inte är glutenallergiker, det vill säga. Kanelbullensdag är, för min del, en ursäkt till att äta fler påsar än vad jag borde. Men det bästa är att jag nu kan äta mig igenom ännu fler påsar eftersom det finns hälsobullar kvar i frysen att förtära. Det kan knappast bli bättre.

Stolt överlevare

Efter att ha krigat sig igenom den årliga tjejkvällen i stan så var det inte helt fel att komma hem till en varm brasa och kvällsmat. Det är minst sagt en upplevelse när man försöker undvika vässade armbågar för att få tag på en goodiebag. Alla får något särskilt i blicken när det vankas gratisprylar. Vissa dansar, andra trampar en på tårna, men majoriteten trycker sig framåt som om det inte vore någon morgondag. Det var med nöd och näppe jag och min syster lyckades ta oss framåt. Men om det var svårt att ta sig fram, hur svårt var det inte att ta sig ut?

Andra oktober och det går bra nu

Saker som är okej: soliga höstdagar som avger en någorlunda värme, så att man slipper frysa knäna av sig.

Saker som inte är okej: pappor som åker iväg till Turkiet och kan svassa runt i badbrallor.

Det är en dans på lego

Sitter här och smuttar på en improviserad-choklad-caffe-latte-utan-skum. Försökte handvispa hela kalaset, men fem minuter och en lealös arm senare sitter jag här med en blaskig ljusbrun vätska. Tur är väl att kaffekoppen är fin, och att livet är på rätt väg i berg- och dalbanan.

Testar yoga igen

Under tiden jag var riktigt sjuk och hade träningsförbud, fick jag åtminstone testa på yoga. Ett tag trodde jag nästan att mina stela pinnben skulle mjukas upp en aning, vilket dock aldrig hände. Ett plus i kanten var att jag fick jag använda kroppen till något annat än att ligga i sängen hela dagarna.

Eftersom yoga dessutom är bra för välbefinnandet så tänkte jag, efter denna taskiga början på veckan, låsa in mig på rummet och försöka stå lite på huvudet. Nu när jag faktiskt verkligen är frisk kan det vara bra att börja någonstans, och inte dra ut på ett maratonlopp det första jag gör.

Det gäller att hålla ut

Försöker stålsätta mig inför sista delen av dagen, för att sedan sluta vid 17.00. Antar att man inte alltid kan ha halvdagar. Synd, för skulle verkligen kunna vänja mig vid det. Det enda positiva är att vi får fortsätta rita våra porträtt sista lektionen, annars hade jag förmodligen hoppat ut genom fönstret (som visserligen är beläget på markplan, men det behöver vi inte bry oss om).