Varför ska man må bra för

Kära vänner, jag har gjort det igen. Jag har ådragit mig en sådan förkylning så att det känns som om jag sprungit in i en vägg. Och vilken vägg. Näsan rinner, käken värkar, huvudet befinner sig i periferin och jag förlorar lukt- och smaksinnet i rasande fart. Häromdagen vaccinerade jag mig nämligen mot influensan eftersom jag befinner mig i riskzonen. Men så är det ju det här med att man kan få lite bieffekter av vederbörande spruta, och det faktum att jag knaprar immunnedsättande tabletter bidrar inte direkt till att hålla sig frisk. Så ja. Känns jättekul att vaccinet som ska hålla mig frisk istället klubbar mig med ett slagträ.

Annars har jag idag lyckats banka in fysik inför slutprovet samt bakat lussebullar efter att ha slagits för att upprätthålla jultraditionerna. Kan inte säga att de blev fina, men det spelar ingen roll. Allt ska inmundigas. 

Senaste krönikan


 

Finns bättre dagar

Vilken dag, alltså. Inledde den med pompa och ståt med en brutal sömnbrist. Fortsatte med att tappa ena linsen på golvet som gick förlorad för all framtid, och jag fick surt byta linspar någon vecka för tidigt. Stod sedan i en regnskur, fällde upp paraplyet och lyckades ha sönder den - ena metallstången på handtaget åkte rakt åt helvete - och misslyckades således med paraplyanvändningen. Hasade mig sedan fram i regnet till skolan, genomförde ett engelskaprov medan crohnisen (en aning pinsamt att jag fortfarande måste googla på crohns för att stava rätt) hade party i magen. Men skam den som ger sig (genomled hela dagen med x antal svordomar inombords)!

Vidgar vyerna

Tänkte att nu när jag inte hade häcken full med skola, så skulle jag åtminstone försöka hålla uppe mitt bloggande för att inte hamna i en ond cirkel med ett inlägg per halvår. Och det gick ju som det gick. Hur som haver blev jag uppbokad som biodejt av Hanne, så igår satt vi klistrade framför Mockingjay. Hade faktiskt tänkt se om föregående filmer, men ja. Vi vet ju alla hur det går när jag försöker planera in någonting. Satt resten av kvällen ute i ateljen (garaget) och fortsatte med ett familjeporträtt som jag nu förbannar utan dess like - använder ett tjockare papper avsett för akvarell, men ritar med blyerts vilket resulterar i kratrar där allt blir ojämnt. Funderar starkt på att försöka med akvarell, men i och med att hudfärg är för mig ett outforskat område känns det inte så kalas.
 
Men nu: utlovad fika på stan av pappa.

Något sen födelsedagspresent

På min födelsedag i februari lovade Emma mig ett datorfodral. Det var inte förrän nu under helgen som jag fick den. Nu var det faktiskt inte hennes fel att det blev så försenad så att den kan räknas som en för tidig julklapp. I och med att jag inte hade kommit med ett specifikt önskemål, och hon inte kunde hitta någonting själv, beslöt vi att jag skulle leta upp någon som hon sedan skulle beställa. Problemet var bara att jag inte hittade någon (eftersom jag är kräsen och måste har någonting annorlunda), och när jag väl såg någonting jag tyckte om, var den till en sketen ipad. Men så hittade jag denna perfekta på asos, blev kär vid första ögonkastet, påminde mig själv och glömde om vartannat att säga till Emma i ca två månader, för att nu slutligen ha den under mitt beskydd. Välbehövligt när jag snart bara har en termin kvar av skolan.

När man kommer till insikt

Det var nog första gången någonsin jag beslutade att inte hålla på med skolarbeten under en helg. Brukar annars tycka det är det ultimata tillfället eftersom man kan göra allting i lugn och ro, men äntligen kom jag till insikt och förstod att när jag ändå sliter som ett djur under skolveckan kan jag väl ändå få pilla navelludd under helgen istället. Således blev det inte många knop idag. Om inte Emma hade tappat bort sina nycklar (som tydligen försvunnit i ett mystiskt hål i hennes väska) och kommit hem mitt i natten, så hade jag förmodligen legat i sängen mestadels av dagen med x antal serier. Nu var den dock upptagen av Emma som åtnjöt följderna av en utekväll.

Sicilien #2 Stranden
X-kromosomer i majoritet

Favoritbilden på favoritgenerna
Idag består hemmet enbart av en massa östrogen, så den kvinnliga delen av Alexandersson tänkte ta tillfället i akt och ha en en riktigt härlig tjejkväll med disneyfilmer samt tomatsoppa (eftersom Emma äntligen vuxit till sig och inte enbart äter köttbullar och makaroner längre). Har velat se om alla disneyfilmer hur länge som helst, men har aldrig fått tummen ur (mest för att man bara ser på serier nu för tiden). Men nu jäklar blir det gamla barndomsminnen med Herkules och Ariel. Ack, vad tiderna förändras. På min tid hade vi VHS, nu blir det USB-minne istället.

Besvikelsen, alltså

Ja, det här var ju faktiskt ett tag sedan. Kan knappast säga att det varit full rulle så att jag inte kunnat placerat in bakdel vid datorn för att ge några livstecken (nu har jag faktiskt suttit en del framför datorn), bortsett från de prov som avverkats, jobb och plikten att vara en god dotter och fira fars dag. Men jag har faktiskt andra nyheter att berätta, ty igår låste sig min rygg så att jag vaggat fram och tillbaka som en pensionär. Har absolut ingen aning om hur detta hände. Skulle precis börja värma upp för ett hederligt träningspass när jag kände en smygande smärta i övre delen av ryggen. Alltså, jag hade inte ens använt ryggen till någonting - jag hade bara hunnit göra lite tåhävningar innan det slog till. Jag bara ????? Hur är det ens möjligt? Så det har inte blivit någon vidare fysisk aktivitet mer än promenader mellan de mest väsentliga delarna av huset: sängen, soffan, köket och toan.

Besvärligt

Har njutit av magkramper till och från hela dagen. Vände bokstavligen talat i dörren påväg till bussen och kände nope, not happening today. Det blev raka vägen till sängen där jag sov lite väl länge och vaknade med en känsla att jag sovitbort flera år. Att sedan plugga matte med den sinnesstämningen var inte till min fördel.

Drunknar verkligen i skolarbeten. Nu var jag visserligen på semester i en vecka så tekniskt sett får jag väl skylla mig själv. Ugh, det blir så mycket att man knappt vet vart man ska börja.