Sicilien dag 1: Jetlag

 
 
 

Tillbaka i regnet

Fötterna är åter på svensk mark (även om vi nu faktiskt varit hemma i sisådär fyra dagar). Kan inte direkt säga att det var skönt att komma tillbaka pga plötsligt skyfall när vi gick av planet. Men får glädja mig åt att vi samlat på oss mer solsken än resterande i våra kretsar och kommer hålla ut hösten lite längre. Men, tänker ni, varför har Malin inte uppdaterat något sedan de kommit hem, hon som aldrig är sen med sina inlägg. Nä, jag dumpade faktiskt min dator hos Emma under fredagen varpå jag begav mig till ett litet för-födelsedagsfirande innan samtliga åkte in till Nöjes för den årliga halloweenfesten. där jag såg mer ut som en pilot än en FBI-agent. Det var varmt, svettigt, för mycket människor på en för liten yta och superkul. Och sedan spenderade jag helgen i min nya lilla atelje för att göra klart en beställning. Och nu sitter jag äntligen här med datorn som fiskats upp hos Emma (okej, jag hämtade den igår). Förvänta er stor(a) bildbomb(er) från Sicilien inom kort.

Hälsningar från Sicilien


Här regnar det åtminstone inte.

Snart lyfter vi


Har precis erbjudit att vi ska spela kort för att fördriva tiden, men de avböjde. Och så klagar de på att det är en timma kvar innan flyget går. Det känns faktiskt helt okej att åka till varmare breddgrader nu när Karlstad drunknar i regn. Nu har visserligen min förkylning eskalerat en aning, men jag har handbagaget fullproppat med piller som tog sig igenom kontrollen, så jag tänker inte ge mig utan strid på playan. 


Ut med det

 

Nu börjar nedräkningen (även om jag inte har den blekaste aning om hur många timmar det är kvar till flyget lyfter) till Sicilien och jag sitter fortfarande i den absurda förkylningssörjan. Tror att jag befinner mig på högsta toppen av berget just nu - igår gav pappa mig den mest delikata chokladbiten någonsin om jag nu var kapabel att känna smaker. Förstår ni besvikelsen när jag febrilt gjorde allting för att få en uns liten kännedom om dess smak? Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Snorade gjorde jag, i alla fall. Och det är väl det som är det värsta, nu när jag har kommit in i den rinniga delen av förkylningen. Mest för att jag är en stor motståndare till hela snytkalaset. Det är väl någonting med att få snor i hela ansiktet som jag inte riktigt har så mycket till övers för. 

Hallå förkylning

(OBS! Varnar för inlägg drypande av pessimism OBS!)

Igår kom världens mest irriterande halsont smygandes. Från att må prima på morgonen till att inte kunna sova på natten pga för stor salivproduktion och att jag rosslade som en kedjerökare. Tack och lov var det bättre idag, men inte tillräckligt för att jag skulle utöva någon större aktivitet än att gå mellan sittbara möbler. Vill verkligen inte bli sjuk nu, är ju sämsta timingen någonsin. Hur bisarrt är det inte att bli förkyld när man ska bege sig till varmare (och betydligt soligare) breddgrader? Det är som att vara förkyld under sommaren. Värdelöst. Nej, jag tänker minsann inte under några omständigheter sitta och häcka i skuggan hela semestern. Bakterierna får frodas bäst de vill i solen så tar jag tag i det problemet när jag kommer hem istället.

Imorgon: Skolfoto. Efter en hel livstid av dåliga porträtt har jag äntligen gett upp hoppet om att fånga ett presentabelt foto av min nuna med filosofin att bilder bedrar och att verkligheten åtminstone är lite bättre.

Man måste jobba för det

Rätt häftigt egentligen hur mycket man utvecklas. Dum som jag var förlitade jag mig på minnet och tänkte att jag helt klart skulle komma ihåg datumet då jag ritade den vänstra. Jag som inte ens kan komma ihåg var jag la mobilen fem minuter efter att den lämnat min hand. Dock skulle jag tippa på att det var runt fyra år sedan, och jag minns hur stolt jag var - det var det bästa jag någonsin gjort och trodde att jag skulle åstadkomma. Och idag ritar jag som den högra. Handlar inte alls om att man är naturligt duktig, det är allt arbete man lägger ned som gör att man blir bättre. Man utvecklas ju inte genom att bara sitta på arslet och tro att ens föräldrar producerat fram en naturbegåvning. Jag vet inte hur många timmar jag har lagt ned på att dra streck, sudda, granska, haft mentala sammanbrott och lyckorus. Det är ändå så - practice makes perfect. Och det är väl en jäkla tur.

Halloween prep

Eftersom jag sticker iväg till Sicilien på torsdag nästa vecka och kommer hem dagen innan halloweenfesten går av stapeln, kände jag att det var dags att ta tag i det här med vad jag ska vara. Har ju inte direkt mycket tid att förbereda mig på då, så att säga. Och oj, vad jag har pendlat mellan idéer. Började med sjöjungfru som byttes mot vampyr, för att sedan stå och välja mellan att vara en ananas eller FBI-agent med modifiering. Men eftersom tjejerna skulle vara något mer av det läskiga slaget, kände jag att ananas inte riktigt var passande. Jag menar, svarta blodiga vampyrer, och så kommer jag med massor av gröna blad på huvudet. Så det blev slutligen FBI med ett halvt skelettansikte. Får vara en ananas en annan (ha-ha) gång. 

Kalas med kalas

Det var nästan menat att jag skulle spräcka mina nya jeans igår igen. Mormor bjöd in oss på mastodontfika eftersom hon fyllde år, och vi mer eller mindre rullade hem efteråt. Men alltså, jag klagar inte. 

Numera huserar jag hemma hos Emma i min ensamhet. Hade en lektion på cirka trettio minuter idag pga utvecklingssamtal. Skulle inte ha någonting emot att vänja mig vid detta, kan jag ju säga. Veckan för utvecklingssamtal är den bästa veckan, speciellt då halvdagarna infaller då vi har som mest lektioner.Så idag slapp vi nonstop-matte hela eftermiddagen. Men det blir inte så mycket navelluddspillande för min del: ska jag snart iväg och jobba ett par timmar. Kul för plånboken, men jag skulle hellre ligga kvar i Emmas säng.

Byxbrist

Igår trodde jag inte att dagen kunde bli värre, men gissa - det blev den. När jag senare under dagen skulle bege mig till bussen, hukade jag mig ned och hörde ett illavarslande riitschhhhh. Blickade ned och såg mina bleka lår kika tillbaka på mig genom två perfekta revor. Som plus på det hela blev jag nästan sen till mitt utvecklingssamtal. Och vad skulle jag säga? "Förlåt att jag är sen, men mina byxor sprack". Dock passade det ganska bra då jag ändå var i behov av ett par nya jeans och inte kunde bestämma färg. Så nu slapp jag ju den beslutsångesten. 

Det finns bättre dagar

Alltså, besvikelsen. Min enda lektion var inställd idag. Det hade inte varit några större problem, om det inte vore för att jag gick upp tidigt, var tvungen att välja kläder och värst av allt - jag sminkade mig. Helt i onödan. Ugh. Så nu gör jag det jag ville göra mest av allt när klockan skrek imorse: säng, te, serier. Godmorgon.

Allt ska hinnas med

Man skulle ju nästan kunna tro att jag har haft fullt upp (vilket delvis stämmer) men jag har helt enkelt drabbats av den mystiska åkomman lathet och således försummat den här hörnan i cyberrymden. Slänger väl in en gammal hederlig re-cap i vanlig ordning:

- framförde ett tal som gick så fruktansvärt dåligt att jag inte ens tog med avslutningen för att jag ville därifrån pronto (tack och lov var det ingen superseriös uppgift heller)
- firade syster Maja som fyllde ingenmansland (19), åt tårta och testade, med hjärtat i halsgropen, den nya babyliss curl secret
- åt mammas bullar på kanelbullens dag, bakade fullkornsproppade bullar och kompenserade nyttigheterna med tårtrester
- utsatte Emma och min käre far för vegetarisk mat som mot all förmodan blev väl godkänd av köttfantasterna (suddig bild pga hungrig)
- såg (äntligen) senaste Hobbit-filmen
- producerade fram, efter många om och men, två stycken bockben till ett skrivbord där Ikeas manual knappast var till någon hjälp

Prokrastinering på alla sätt

Har precis avnjutit en pralin från helgens matmässa och pratat lite väl länge med mina kvinnliga gener i telefon för att slippa skriva ett tal tills imorgon (och så är hon rätt trevlig att prata med också). Är så otaggad på talet, alltså - ska prata om mitt namn. Mitt namn. Rätt lätt att skriva om, tänker ni. Men om jag säger att mitt namn är en försvenskad version av Magdalena och betyder kvinna från Magdala, så tror jag det säger en hel del om hur ointressant hela ämnet är. 

Det kan vara så att mitt immunförsvar är påväg rakt ut över ett stup igen, ty jag känner en annalkande förkylning explodera i halspartiet. Kul tyckte jag och gladdes åt att jag skulle slippa löptestet på idrotten idag. Men det var tydligen nästa vecka, så för första gången någonsin hoppas jag att förkylningen håller i sig lite till.