Andra halvåret som gått

Firade lille Victor som inte var så liten längre, åt fortfarande en hel grillade middagar när inte grillmästaren bjöd ut mig och Emma och satte oss i matkoma. Gick på bio med Hanne och grinade till The fault in our stars, samt började mitt sommarjobb i cafeterian på badhuset dit jag cyklade till och från varje dag i tre veckor. Snacka om benmuskler (och x antal svalda flugor). Efter diverse känslostormar bjöd mamma mig på middag på Café August så att jag fick njuta av livet samtidigt som hon fick utstå mina sorger tillsammans med diskuterbar livemusik. Eftersom det plötsligt slog om till sommar spenderades lediga dagar på Bomstad (jag badade!), var på backluckeloppis där jag endast fyndade - hör och häpna - en bok och begav mig sedan ut på äventyr i Danmark med båten.
Var ute på sjön, lagade mat och kokade kaffe mitt i vågornas klimax samt försökte hålla mig kvar på toalettsitsen för glatta livet. Vi var på danskt vatten, cyklade på Läsö, badade (jag vet! Otroligt!), befann mig i bokhimmelriket, seglade, seglade och seglade samt spanade inhamnvärdar. Och inte att förglömma: linnebrännan. Väl hemma tog jag och Emma en systerkväll på en uteservering, åt några kilon äpplen från egna äppelträdet, bakade således godaste äppelpajen som inmundigades i rasande fart. Ägnade crohnisen ett helt inlägg av klagande och så avverkades en kräftskiva där vi tog med brödrosten ut till altanen. Så blev jag med iphone, också.
Inledde månaden med en riktigt kass hälsa som lindrades med mammas blåbärscheesecake. Kvinnorna i familjen åkte på roadtrip till Ullared, röstade för första gången i hela mitt liv (och skrev en krönika om val och min berömda beslutsångest) liksom följde valvakan i samma anda som melodifestivalen. Var på min första studentfest, premiärfikade på nyöppnade Carli, började utforska kolpennor istället för att plugga och blev inbjuden på paintball av Rotary tillsammans med andra ungdomar med dysfunktionella tarmar. Gick därifrån med dysfunktionell kropp. Så var det dags för den årliga Smaka på Värmland som pappa ackompanjerade mig till, och jag fick med mig det absolut viktigaste i livet - choklad.
Motbevisade Emma och pappa när jag lagade vegetarisk mat som de avgudade, såg äntligen Hobbit-filmen och satte ihop två bockben till nya skrivbordet i nya ateljen i gamla garaget. Lyckades spräcka mina jeans under graciösa former, köpte ett par nya och var tillbaka på banan. Firade Maja som fyllde år, fikade, firade mormor som fyllde år, fikade. Mitt i allt tog familjen Fridh sitt pick och pack och åkte till Sicilien i en vecka. Har nog aldrig varit så kär i hela mitt liv och aldrig så mätt i hela mitt liv. Sedan blev det Halloween så jag målade halva ansiktet som ett skelett och dansade bland andra monster på Nöjesfabriken.
Pluggade inför matteprov, gjorde matteprov och försvann någonstans i periferin. Bloggandet var allt annat än aktivt på grund av diverse skolarbeten. Ådrog mig en rejäl låsning i ryggen precis när jag skulle börja värma upp inför ett träningspass - snacka om vältränad. Lyckades äntligen hitta ett datorfodral så fick min sena födelsedagspresent av Emma levererad. Hemmet länmnades åt kvinnorna så vi Alexanderssons tog tillfället i akt att laga middag och se på disneyfilmer. Längtade tillbaka till Sicilien när svenska hösten brakade in, skrev en krönika om mina tidigare ambitioner att bli en sjöjungfru, vaccinerade mig mot influensan och blev förkyld istället. Började ta tag i pluggandet inför slutprovet i fysik och bakade riktigt fula lussebullar.
Började se på The 100 för att lindra förkylningen, målade klart en ny akvarellbild efter otaliga timmar av färgblandande. Lärde pappa göra sushi - har nog aldrig sett någon så exalterad över att få rulla dem. Han stod och nästan hoppade bredvid mig. Tog tag i fysiken ordentligt och satt på en och samma plats i timmar varje dag med x antal koppar kaffe för att ta mig igenom det. Samtidigt var det dags att klä granen och baka samt äta julgodis (jag tog pärlnougaten från andra lagret) hos både mamma och pappa, trängdes bland svettiga armhålor under julklappsshoppingen som jag mot alla odds överlevde. Julafton till ära griljerade jag skinka för första gången i mitt artonåriga liv, grillade korv till jullunch nummer ett och drack champagne julafton nummer två. Sedan blev det nyårsafton som spenderades med Emma och hennes kompisar, mastodont-middag och champagne vid tolvslaget. Och så var det dags för ett nytt år.

Kommentarer
PADRE

återigen malas, underbara bilder o texter. Du har rätt,Sicilien var fantastiskt, var längesedan som jag har mått så gott, o det var med er !

Svar: Tackar! Har längtat tillbaka dit ända sedan vi kom tillbaka..
scripturient.blogg.se

2015-01-11 @ 21:09:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback