Att förstå sin (o)förmåga

 
Jag börjar förstå det här med varför allting jag gör drar ut så mycket på tiden. Har en hel hög med uppgifter och uppsatser som ska skrivas, men som alltid stagnerar halvvägs igenom. Jag besitter en förvånansvärd förmåga att bli distraherad av allt och alla när jag sätter mig ner för att försöka avverka uppgifter. Vet dock inte om det beror på en otrolig ovilja att behöva lägga tid på att jobba, eller om det ligger bokstavskombination djupt inbäddad. Är ju redan så defekt som man kan bli, så det skulle faktiskt inte förvåna mig.
 
Vi pratade om det häromdagen, jag och tjejerna. Eller häromdagen - det var väl snarare veckor sedan (och jag kommer ihåg det? Halleluja!). Öronbarn, pollenallergi, laktosintolerans, crohns, nedsatt immunförsvar så att jag ådrar mig ännu fler ofrivilliga sjukdomar. Inte att förglömma den historiska tandställningen och kampen med linser. Det är rätt lustigt ändå - jag fick alla problem medan Emma åkte räkmacka med hälsan. Nästan så att hon fick friska gener medan mina konstant bråkar. Fast jag fick ju andra egenskaper, jag menar, kom igen. Så kass är jag inte.
 
Nu ska jag dock försöka få undan åtminstone en uppsats (eller ja, komma lite närmare dess avslutning) innan jag pallrar mig iväg till dagens enda lektion med tre timmars matte. Är det ens lagligt att ha en så lång lektion? Högst osannolikt.

Problemet med ledig tid

 
Det är otroligt vilken effekt det har att sätta på sig en bh och byta kläder (åtminstone tröja) på morgonen. Det är nästan som att kroppen plötsligt ställs in på läget potentiell aktivitet. Bara sådär. Det bästa vore ju om man kunde få tummen ur att byta om direkt när man klivit upp ur sängen och vara redo att tackla dagen det första man gör.
 
Tyvärr besitter jag inte den egenskapen då jag kan gå i samma kläder två dagar i rad (inklusive sova i dem) om jag inte har någonting planerat. Som nu, till exempel. Den här veckan är det en himla massa opponering med gymnasiearbetet vilket innebär en himla massa ledighet där mina planer mestadels inkluderar sova, äta, få undan uppgifter och möjligtvis inkorporera lite fysisk aktivitet om vädret tillåter, och sova. Nämnde jag sova?
 
Nu har jag visserligen lyckats ge delar av kroppen ny beklädnad efter att ha prokrastinerat i två timmar. Lite kaffe på det och jag är nästan redo att tackla dagen. 

Det här med minnet, alltså

 
Minns att jag någon gång långt tillbaka i tiden skulle lägga upp foton från vår semester i Sicilien dag för dag. Tror att jag lyckades ta mig igenom två dagar innan det bara tog slut av någon märklig anledning (lathet). Men bonus för mig eftersom jag numera alltid har en riklig bunker med foton (Turkiet-resan försvann också någonstans i periferin). Gäller bara att leta rätt på de förlagda minneskorten först och främst.
 
Plockade upp en ny bok under dagen efter att ha suttit någon timma och försökt välja en. Vet inte om man ska börja med de nyligen införskaffade eller beta av de böcker som stått orörda i två år. Blev dock förstnämnda efter ett ångestfyllt sållande. Nu återstår bara det största problemet: prioriteringar. Att läsa eller eliminera skolarbeten, det är frågan. 

Ett födelsedagsfirande

 

Idag är ingen vanlig dag...

 
... för det är mammas födelsedag, hurra hurra hurra! Eftersom jag besitter ungefär noll foton där vi alla befinner oss på en och samma bild, fick jag helt enkelt lösa det på egen hand. Bilden har godkänts av Emma efter att jag fått dit en misstänkt hatt.
 
Hoppas du får en superduperbra dag och inte blir matförgiftad av Emmas tårta. Grattis på födelsedagen!

När produktionen är som sämst

 
Det är fantastiskt hur jag har lyckats spendera två hela dagar med att skriva ett argumenterande tal med så lite framgång. Har nog aldrig dragit ut så mycket på ett arbete, än mindre lyckats producera fram så fruktansvärt lite på så fruktansvärt mycket tid, och då har jag inte ens prokrastinerat. Slutar aldrig förvåna mig själv.
 
Har annars kommit underfund med att jag inte vet så mycket om crohnisen, vilket är ganska ironiskt eftersom att den kommer vara min bästa vän livet ut. Är väl dags att ta tag i det och bli lite mer påläst, då min mattelärare verkar kunna mer om den än jag själv (#pinsamt).

Skott i pannan

 
Efter att ha suttit och korrigerat mitt gymnasiearbete (och gjort allt annat än rättat samtidigt så att det tagit mycket längre tid än vad det egentligen skulle) stötte jag på ett problem med stort P, eller ett onödigt oidentifierbart stavfel. Förmodar att jag skrev stycket under en sådan period då fingrarna flyger över tangentbordet när man utöver ordbajseri utan dess like. Låt mig citera:
 
"En kvadratmeter av vegeterat tak kan absorbera upp till 0,2 kr partiklar under ett år [...]."
 
0,2 kr. Kr. Alltså?????? Hur tänkte jag där egentligen? Inte alls, förmodligen. Men för att komma till problemet: jag hade absolut ingen som helst aning om vad det var jag ville få fram med meningen. Jag visste inte vad stavfelet egentligen skulle vara, om jag ens hade någon bokstav rätt i hela kalaset eller vad dessa mystiska 0,2 någonting partiklar representerade. Det enda som återstod var således att plocka fram källförteckningen, leta upp vederbörande källa och påbörja helvetesarbetet att söka igenom den 55 sidor långa studien för att hitta de försvunna partiklarna.
 
Kg. Det var kg.

Kulturell kvalitetstid

 

Som en sengångare


Det känns som om jag bara sover längre och längre. Igår var jag tvungen att ställa klockan för att försäkra mig om att jag skulle hinna traska iväg till vårdcentralen för att lämna in ett prov innan labbilen åkte iväg. Tur var väl det - kändes som om jag skulle ha kunnat sova minst fem timmar till. Passade dock lagomt att ha gått upp någorlunda i tid då jag ett par timmar senare mötte upp mamma på stan för lunch samt tömning av plånboken när jag äntligen uppdaterade min samling av hudvårdsprodukter (lyckades glömma deodoranten??).
 
Idag hade jag minsann ingen klocka som skrek i örat på mig, vilket resulterade att jag kom på benen efter elva med en lätt dunkande känsla i huvudet och en kropp som tog sig fram i tjära. Gissa om min fysiska aktivitet ligger på noll idag. Ikväll ska dock pappa premiärgrilla (ni skulle se, han är som ett barn på julafton) och så vankas det film som jag bestämt erbjudit mig att välja med tanke på förra veckans fiasko.

Det där man behöver

 
Har verkligen haft en sådan lugn vecka, trots att jag hade planerat att få en himla massa skolarbeten gjorda (nu producerade jag visserligen fram en essä till religionen som jag slet med i flera onödiga timmar pga prokrastinering). Men alltså, jag klagar inte. Har haft tid att göra allt det jag tvingats att bortprioritera hela förra månaden.
 
Det gick undan när jag gick från att sitta i soffan hemma med en handkontroll, till att sitta i Emmas soffa med en bok. Kvällens ursprungliga planer har försvunnit någonstans i periferin. Hade egentligen planerat att gå ut (en torsdag?? Jag vet! Det är så jobbigt det här med att ha lov), men eftersom crohnisen haft en jäkla svängom sedan helgen känns det lite väl inkompetent att fylla magen med, eh, saft. Således har jag placerat min bakdel i min lägenhet (eller Emmas, hur man nu vill se på det) för lite välbehövlig kvalitetstid (och mat).

Val och kval

 
Det är någonting väldigt lustigt med det här att komma till insikt. Har alltid varit stensäker på att jag ska bli arkitekt ända sedan jag introducerades för the Sims, men så kom den här veckan och det jäkla arkitektprovet som jag har suttit och haft äcklig ångest över, och tvingats ta aggresiva promenader för att undvika att känslorna skulle implodera. Efter att ha hävt ur mig galla hos respektive förälder under gårdagen kändes det fasen inte bättre. Det var inte förrän imorse när mamma ringde halvvägs genom frukosten som allting föll på plats. Har lämnat arkitektprovet bakom mig, och vet ni vad? Ångesten är borta. Känner mig som en helt (relativt) ny människa. Det är ju ändå så det ska vara; man ska inte sitta och må psykiskt dåligt över någonting - då är det med stor sannolikhet inte rätt val.
 
Arkitektur i all ära, men det får bli en miljönisse och civilingenjör istället. Jag kommer ju alltid ha kvar the Sims, liksom.

Gör tvärtemot ändå

 
Fick hur många bra tips som helst av Emma under gårdagen för att kunna vistas offentligt. Nu har jag visserligen brutit mot minst fem stycken grundstenar, men Rom byggdes ju inte på en dag. Det beror mestadels på dåliga vanor samt de obefintliga produkterna som befinner sig i min ägo (måste dessutom ta tag i det här med att införskaffa en ny deodorant, fungerar inte riktigt att omge sig med människor annars). Men antar att det är värt utgifterna om man nu slipper ha snustorr hy. Är väl dags att börja spendera pengarna på någonting annat än böcker.

I efterdyningarna

 
Har ännu inte riktigt kommit underfund med min logik. Tyckte att jag var duktig som la upp ett blogginlägg igår för att försöka motverka en analkande öken här. Grejen är väl att jag publicerade det så sent det bara går, så det var ju torka hela dagen. Nu tar jag tillfället i akt och kikar in här medan jag försöker undvika att skriva klart religionen som jag egentligen hade planerat att skicka in i fredags.
 
Efter en ätarhelg blandad med påskäggsjakt, urdålig film (kommer aldrig någonsin låta Emma och pappa välja film på egen hand; min beslutsångest genererar åtminstone en sevärd film) och tappra försök att göra klart religionen, så vet jag inte om jag känner mig utvilad eller utmattad. Misförstå mig rätt, det har varit en riktigt bra helg, men även dessa kan kännas som OS. Snart går tåget hem till Emma där hon ska bjuda på skönhetsterapi för tre generationer Alexandersson. Bara att tacka och ta emot, skadar inte att bli omhändertagen (även om jag inte lyft ett finger den här helgen).

Det traditionella påskfirandet

 

Babushka

 
Efter att ha klickar runt i den vida webbvärlden, hittade jag kreativa påskidéer. Såg bland annat en beskrivning av hur man skulle göra en variant av babushkas som på bilden ovan, och sagt och gjort så satt jag med en pensel i handen, djupt koncentrerad med värk i ryggen. Känner att min ålder idag har pendlat mellan att vara åtta och åttio.
 
Inväntar nu Cassandra och Sandra för en riktig skitsnacksmyskväll. En välbehövlig kväll, så att säga.

Orkar knappt skriva rubrik

 
Just nu går jag verkligen på reserverna. Det är nästan så att jag skulle behöva gå i förtidspension redan nu, alternativt gå i ide ett par år. Lovet kunde inte komma mer lägligt, ärligt talat. Lyckades dock hasa mig in till stan för att fika med Emma (vem försöker jag lura, man klarar alltid av att fika, oavsett grad av defekthet). Känns ju som att kaffe borde ge energi som tusan, men nu gav det dock motsatt effekt för oss båda. Kan ha berott på att latten bestod av 99 procent varm mjölk, men ändå.
 
Sitter numera med min potentiella skissbok som lär förbli potentiell i framtiden. Lyckas förvandla ett snabbt projekt till ett mastodont projekt som jag aldrig avslutar. Ungeför som allt annat jag gör.