Äsch, vad gör man?

Okej, jag tar tillbaka det där med milspromenaden. Vem försöker jag ens lura? Inte ödet iallafall - snörade på mig skorna och kände en brännande smärta i hälarna från en tidigare hurtig runda då jag lyckades utveckla skavsår. Jaha, tänkte jag. Vad synd. Så numera står jag och kladdar med akvarell till kursen i bild och form, en av de få skoluppgifter jag inte har någonting emot att göra hemma. Alls.

Mot nya äventyr

Enligt allas vår trogne yr.no ska det vara skinande sol. Känner mig lätt berövad på verkligheten när molnen rullar över varandra och snarare drar mot illavarslande regnigt håll. Bedrövligt. Ack det stoppar inte denna kvinnan som precis fått i sig lunch och tagit sig ur handlingsförlamningen (som jag kan ha brutit tidigare pga dammsugning) - tänker bege mig ut på en milslång promenad i brist på aktiviteter, om jag nu inte lyckas prokrastinera resten av eftermiddagen framför datorn och inte ens kunna ta mig ut (högst möjligt).

Ett lätt handikapp

Har kommit fram till att jag lider av handlingsförlamning i ett tidsspann mellan frukost och lunch. Mina misstankar går mot att jag numera inte har någonting att plugga, så att jag vandrar runt i ren sysslolöshet konfunderad över vad fritid egentligen innebär. Tillslut lyckades jag ändå bege mig ut och placera baken i trädgården där jag spenderade resten av eftermiddagen/kvällen. För det är då den här förlamningen blir som bortblåst; kan påbörja världens äventyr (läs: lämna bostadsområdet). Dock må jag ändå ha överträffat mig själv efter att frivilligt ha valt att skura mossiga utemöbler som numera skiner så att man behöver solglasögon för att kunna se på dem.

Snart där

Koffeinet sprudlar i kroppen och jag tar tillvara på varje uns av energipåslag som kommer min väg. Slutprovet i kemi är skrivet så nu tar jag nästan sommarlov på riktigt. Typ. Firade dagens bedrift med ovanstående (och funderar starkt på att gå ut och köpa glass pga glassbil precis utanför huset (!!!!)) och ett stycke bra bok i skön fåtölj + sol. 

Väntar idogt på att bli upplockad av mina manliga gener för husbyte samt påfyllning av pillerförrådet. Det är sjukt (ha-ha) hur många tabletter som går åt bara under en dag, men det slår åtminstone inte när det var som värst då det nästan blev en extra måltid.

En hyllning

Imorse hade jag och min syster rejäl ångest för det stundande vädret som såg ut som en typisk svensk sommardag. Speciellt illa var det då vi hade planerat en morsdagsöverraskningspicknik och, tja, inte alls var i behov av regn så att säga. Det var väl mer eller mindre ett mirakel att himlen faktiskt sprack upp i sista minuten. Mindre bra planerat var att vi satte oss mitt i den frodande stadsträdgården med tänkbar bomb av pollen så att jag med lätta andningssvårigheter hällde i mig skumpa och åt. Men det var så värt det.

Jäklar alltså, vilken mamma jag har. Det är inte bara för att hon producerat fram mig och min syster (även om det är en ganska stor bedrift). Hon har tagit så många strider för mig, alltid funnits vid min sida genom vått, torrt, vulkanutbrott och bokstavskombinationer. Om det är någonting jag inte kan tacka henne nog för, är det hur hon under hela min sjukdomsperiod fanns där och slet för att jag skulle få hjälp och bli frisk. Hon är värd allt guld i världen. Och lite till.

Such work, very no

Alltså, jag har kommit till den där gränsen då man bara känner nej. Har i stort sett redan tagit lov i huvudet så har ungefär noll motivation för slutprov, och det tenderar ju att bli aningen problematiskt i och med att det praktiskt taget ligger till grund för slutbetyget. Men ärligt talat, hela kalaset är bara så värdelöst - när ska jag ha användning för kemin i riktiga livet? Jag menar, på vilket sätt inkorpererar jag det i min deklaration, skattebetalning, val till EU och sådant där som man FAKTISKT BEHÖVER KUNSKAP OM NÄR MAN GÅR UR SKOLAN? (??????) Jag vill inte veta hur man blandar lösningar, hur oxidation och reduktion går till. Nej jag vill tamigfan veta hur jag ska klara mig ute i världen när jag om ett år kommer befinna mig i stadiet ansvar. Usch.

Och nu när jag har ordbajsat ut min ångest, ska jag snart bli upplockad av mina manliga gener för en generös grillafton. Med lite plugg däremellan, för vad ska man annars spendera lördagar med? Ha roligt? Pfft.

Sjöar och forsar av diverse slag

Satt och snorade ikapp med en stackars sate som satt bakom mig under matte nationella idag. På sina håll kunde man höra andra stackars satar som i sin ensamhet försökte kväva hostande och snorande, så på sätt och vis kändes det väl någorlonda skönt att ha någon i samma båt inom en meters avstånd. Andra positiva ting med snorande kompanjon var att det genast blev mycket svårare att urskilja vem det var som drog en hostattack mitt i allt deriverande.
 
Nu har jag åtminstone gjort mig förtjänt av en stor kopp te (vem försöker jag lura, jag är alltid värd en stor kopp te. Och du med). Om du inte dricker minst en halvliter te per kopp, så dricker du te på fel sätt; det ska sätta igång kanalerna ordentligt så att du kissar som om du vore gravid.

Det finaste och det mindre fina

Efter fullt ös hela helgen är jag numera mer eller mindre sängbunden pga onödigt kraftig förkylning. I fredags var det som sagt bröllop ute på vischan, och det var så otroligt fint och lyckligt att jag nästan spricker. Så nu har jag ätit överbliven tårta tre dagar i streck och jag klagar minst sagt inte. Dagen efter bröllopet tog jag mig inte upp ur sängen - vet inte om det tolkas som att jag hade en jäkligt bra kväll eller tvärtom. Efter att ha hasat nedför trappan till vardagsrummet, låg jag i soffan som en klubbad säl resten av dagen med en mindre fungerande hals, feber och andningssvårigheter då jag 1) inte kunde andas genom munnen då det kändes som om någon knivade mig i strupen och 2) näsans luftvägar var en aning täppta med en släng av vattenfall. Till min stora förtret pendlar jag nu mellan att känna noll smak och lukt, till att ana små strömmar av ljuvligheter. Tur att jag åt upp sista biten tårta igår när alla mina sinnen fortfarande fungerade någorlunda.

Tillfälligt avbrott


Min frånvaro är så stor att man nästan kan ta på den. Som den student jag är, är jag sannerligen inte ensam om att ha häcken full inför sommarlovet och med x antal prov har jag varit tvungen att prioritera om lite, plus att jag bakat som en riktig hemmafru under de senaste dagarna ty imorgon vankas bröllop varvat med matteplugg. Ber om ursäkt för den stundande saharan - jag vet ju hur mycket mina inlägg verkligen gör era dagar (ha ha). Men man ska inte ha för mycket av det goda.
 

Food overload

Idag var ingen vanlig dag, ty jag har suttit och rullat 300 kladdkaksbollar till cakepops. Och ätit en hel del restsmulor (läs: stora kanter). Har i stort sett ätit non-stop hela helgen med start fredag med restaurangbesök där en portion räckte till tre vuxna män (eller en Malin), igår bjöd pappa på grillat framför Eurovision tillsammans med x antal chipspåsar ackompanjerat med choklad, och slutligen denna söndag då vi börjat förbereda inför ett bröllop. Det är nästan som att så fort jag öppnar munnen, så sugs det in någonting ätbart. Man kan inte direkt påstå att jag svälter.

När man ska passa på

Jag har alltid älskar regn: smattrandet mot rutorna, mörkare dagar, varma kläder och filtar, litervis koppar te alternativt kaffe (beroende på vilken vätskedrivande dryck man föredrar) tillsammans med tända ljus, bra böcker och seriemaraton. Andra positiva saker är att man plötsligt får en anledning att inte behöva flytta sin bakdel utomhus och kan ställa in löprundor för att inte förfrysa alla de dyrbara lemmarna. Men alla positiva ting har en baksida: det finns ingen ursäkt att inte göra skolarbete pga mindre urval av aktiviteter. Så nu sitter jag här och betar av uppgift efter uppgift, och borde egentligen tänka yes nu får jag undan en massa så att jag slipper stressa håret av mig innan alla deadlines eldar på i baken, men är längden av fem jordklot långt ifrån sådan optimism.

Inte tillräckligt med händer

Denna ångesten alltså. Har femtioelva saker att göra innan jag ramlar in i sommarlovet. Femtioelva saker som hänger som ett moln av knivar ovanför mig. Mamma försökte prata vett i mig och lägga upp en smart plan, vilken jag visserligen accepterade helhjärtat, men det slutade ändå med att jag satt på golvet med alla papper omkring mig och - hör och häpna - grät en skvätt. En sådan där riktig fulgråt utan ljud, mest bara ett stort avgrundshål till mun och ihopknycklat ansikte. Och sedan var det bra. Nu ger jag däremot upp allt vad som har med skola att göra och gör mig redo för en femliterskopp te framför Game of Thrones.

Försenad krönika

 
 

Åldern sätter sina spår

När jag var yngre kunde jag nästan håna de som lyssnade på radioprogram. Musiken kunde jag förstå, men absolut inte hela poängen med att lyssna på de faktiska samtalen däremellan. Och nu har jag hamnat där själv. Får nästan krupp när musiken avbryter radiopratarna istället för tvärtom. Är det så när man har passerat myndig ålder? Som om all vuxenhet bara slår ned i huvudet likt en meteor och så sitter man där och dricker kaffe, lyssnar på radiopratare, pratar om det gamla goda 90-talet och insuper en rejäl åldersnoja.

Inte nog med det så har träningsvärken exploderat i kroppen nedanför midjan och jag har gått runt med ledproblem hela dagen - som den gamling jag tycks transformera till. Tvingades dessutom gå hem från jobbet, där jag tidigare ränt upp- och nedför trappor hela morgonen. När jag kom hem fick jag i stort sett göra sälen för att lägga mig ned i soffan. Och vi ska inte ens tala om att sätta sig på toaletten.

Klämmig dag

Hade helt totalt missat det här med klämdag, så gick runt och var alldeles förvirrad i början av veckan när alla pratade om en dos extra lov. Så nu sitter jag bekvämt placerad i soffan och lyssnar på Knyckare i P3 (obs bästa radioprogrammet genom tiderna obs). Som den trogna eleven jag är, tänkte jag självklart ta tillfället i akt och utnyttja min lediga tid till att göra klart en hel hög med uppgifter. Plus i kanten att jag lyckades glömma en extra viktig bok i skolan så att jag numera kommer ha aningen svårt att bli klar. Tror starkt att det var mitt undermedvetna som tyckte att jag skulle ha mer ledighet än pluggighet, men jag vet inte. Tenderar ju att glömma det mesta överhuvudtaget.

Hurtig

Det var en lätt trött Malin som gick upp imorse och placerade bakdelen bekvämt i soffan hela morgonen. Vaknade som på beställning vid nio med sju timmars sömn, men hade behövt några till. Ack jag lät inte dagen vänta - vid tolvtiden genomförde jag ett så plågsamt träningspass att jag var tvungen att ligga ned på golvet i sisådär en kvart för att komma till sans. Det var inte nådigt. Min första maj blir nog inte mer fartfylld än så - ska plocka upp mediciner som tagit slut och som jag panikat över hela veckan, samt fira en snorig födelsedag. Det är nog vad jag är kapabel att åstadkomma resten av dagen.

Grillpremiär deluxe