Rastning

Har nyss petat i mig gammal lasagne där en tugga plötsligt hade en distinkt smak av tvål. Men ack sviker det inte pappas matlagning, utan tar den till nya spännande dimensioner. Och här någonstans tog inspirationen slut pga ingenting att prata om för att a) jag för närvarande bara går runt och framför tal för mig själv och b) jag kan vara den mest ointressanta artonåringen i existensen bortsett från c) min dysfunktionella tarm med varierande kapacitet. 

Nu ska jag å andra sidan gå ut och rasta pappa som nyss kommit hem, och som är aningen putt för att ha glömt bort att köpa det enda jag påminde honom om:
Tandkräm.

Det gick lite väl fort

Efter att ha levt efter en felställd klocka hela dagen, känner jag mig i en större obalans och undrar vart timmarna tog vägen. Ena stunden vaknade jag och undrade vilket år det var, andra satt jag och åt middag. Någonstans däremellan vet jag åtminstone att jag satt i solen och åt glass - det var förmodligen det viktigaste på hela dagen. Imorgon vankas det blodprover lite väl tidigt på morgonen, men det ska nog inte vara några problem då jag alltid tenderar att vakna vid sju oavsett dag. 

Fredagschardonnay

Fotocreds till världens bästa Anna (som har inaktiverat sin blogg?!?!).

Bra kväll, och dammsugning på det

Igår bjöd jag hem mina andra halvor på Chardonnaykväll. Vi skålade och drack - några njöt medan andra trodde de drack kattpiss. Tilltugg blev i form av en salig blandning kex, ost och vindruvor tillsammans med rikliga mängder choklad, vari jag fann min kärlek till choklad med havssalt (möjligtvis för lite kakaohalt för mig vars smaklökar tillfredsställs av 90% (och för att den dessutom innehåller noll laktos)). Det var en välförtjänt och mysig kväll, och jag är så lyckligt lottad att ha så fina vänner runt mig som jag kan ventilera med.

Sena kvällar med Chardonnay i all ära, men inte skulle jag sova länge idag. Vid sju slog jag upp ögonen och tänkte absolut inte lämna sängen under några som helst omständigheter. Fast en timma senare rullade jag över kanten och gick för att inspektera kylskåpet. Nu är Malin mätt och glad och har blivit ordinerad dammsugning vilket gör henne mindre glad. Man måste ju balansera glädjenivåerna.

Vid 18 förlorar man minnet

Jag är nog i världsklass när det kommer till att förlägga viktiga papper. Nu har jag under mystiska omständigheter tappat bort lappen om gymnasiearbetet som egentligen ska lämnas in imorgon, men som vi turligt nog fått förlängning till måndag. Ännu kvarstår: hur ska jag lämna in en lapp som inte ens finns? Troligen försvann den efter en tur med dammsugaren häromdagen, och jag lade den med stor sannolikhet på "en bra plats så att jag inte ska glömma bort att fylla i och ta med den". Och så gick det med det.

Helt okej läxa

Har börjat begrunda min konsumtion av nötter eftersom jag på något sätt lyckas få i mig dem konstant. Fitnessmänniskorna jublar över alla nyttiga fetter medan jag nojar mig över att drabbas av någon mystisk nöt-cancer. Det är min tredje måltid för dagen som inkluderar dessa prima nötter som jag nu sitter och förtär. Men samtidigt ligger min frukt- och bärkonsumtion i överkant, och än så länge har jag inte gått under.

Efter att ha ägnat tid åt saker och ting jag inte håller av som kemiplugg (och möjligtvis ha suttit och petat navelludd emellanåt) halva dagen, tänkte jag ä n t l i g e n låta händerna få greppa ritpennorna och försöka bli klar med ett porträtt i bildkursen. Trodde aldrig att det fanns någon typ av skolarbete jag gladeligen skulle ägna timmar åt att göra hemma. Ser inte alltför illa ut, bortsett från att jag på något sätt lyckats sudda sönder pappret totalt på vänstra kinden och har en mindre dödsångest över min nyvunna sudd-arms-styrka.  

Av godtagbara skäl

Det är inte så att jag har ramlat ned i ett hål, helt oförmögen att ta mig upp. Har bara haft en hel värld i gungning som inte stannat upp förrän nu. Eftersom jag planerat in att se på serier nu efter att ha pluggat hela dagen samt tryckt i mig nyttigare våfflor som kompenserats med fem liter vispad grädde, blir det inte ett större livstecken än detta. 

Re-cap av vad jag har haft för mig:
¤ Pluggat
¤ Hunnit med deadlinen för arkitekturen
¤ Firat mina manliga gener
¤ Träffat rolig släkt under tråkiga omständigheter
¤ Varit på begravning
¤ Ätit en halv chipspåse som magen tackade nej till dagen efter samt dagen efter det
¤ Snorat mig genom livets gång samt hostat upp x antal slemklumpar

En variant av födelsedagsfirande

Traditionen säger väl att födeledagsbarnet som ska bli unnad, men i vår familj råder det motsatta När mannen i huset fyllde år bjöd han mig och hon jag delar mina gener med på en byxsprickande middag. Mina smaklökar jublade när vi efter två timmar lämnade Frost, trots att jag snorade mig igenom middagen och förde nasala samtal. Så stort grattis (i efterskott) till den bästa pappan och genfördelaren i existensen! Känns som om det var igår du bar runt mig i en sportbag. Hujedamig vad fort du växer upp!

Lill-lördag med kurering

Det blev en natt utan sömn på grund av en näsa utan luftvägar och en hals gjord av knivar. Inte konstigt att då jag väl vaknade imorse kände mig stabilt ostabil. Det är som om trettio personer nyst mig rakt i ansiktet. Som om jag ätit sand och tryckt upp bomullstussar i näsan. Jag har privilegiet att äta mediciner som sänker immunförsvaret - gissa om jag inte drabbas av det ena och det andra. Och gissa om det inte träffar mig som en atombomb varje gång. Men det är ingen fara, det betyder bara att jag får gå på date med Fisherman's och spendera tid med sängen som trånar efter mig morgon och kväll. Plus att jag kan bejaka självömkan i större doser.

Zombie till trots har jag nu förhalat sådant där som verkligen behövs göra men som man verkligen inte vill göra. Så det är med högst motvilligt jag kryper mot köksbordet för att drunkna i gamla skolböcker. Ikväll vankas det dock festligheter i form av födelsedagsmiddag då han jag ärvt mina manliga gener av fyller år. Oavsett hur immunbristfällig man än är, säger man aldrig nej till mat (om nu inte halva magsäcken är påväg upp ur halsen, men det är en annan femma).

Snuvad på hälsan

Solen skiner och jag har med största sannolikhet dragit på mig en hejdundrande förkylning. Fattas bara att jag blir sängliggandes i ett halvår nu. För närvarande är jag bara soffsittandes, så än så länge är jag inte helt förlorad. Det är högst opassande att hamna i komaläge nu när vi snart kommer få skyskrapor av arbete innan påsklovet, liksom beträffande arkitekturdeadlinen imorgon. Tänker släpa mig till skolan om jag så måste krypa på mina bara knän.

Ingen tid för förströelse

 
Förstår verkligen inte hur min kropp fungerar - 7.00 slog jag upp ögonen och kunde inte under några som helst omständigheter somna om. På en lördag. Är jag på riktigt? Var till och med uppe på benen innan den äldre generationen i huset. Men jag är inte bitter, har ju nästan en extra dag framför mig nu. 

Nu undrar ni säkert vad denna artonåring hade för sig igår under fredagskvällen. Hon städade rummet, blev uppbokad som bröllopsfotograf och desserthanterare för 40+ pers. En helt vanlig fredag, alltså. Och idag vankas det tömning av plånboken på stan samt premiärsmakning av frozen yoghurt. Taggad till tusen när jag sitter här med en värmekudde på magen efter obehindrade kramper. Men skam den som ger sig!

Att andas

Man stänger ytterdörren, drar av sig skorna och kastar (läs: hänger. Kasta resulterar i stökigt vilket inte uppskattas i denna familj) jackan och klampar uppför trappan, halvvägs är byxorna påväg av och hjärtat påväg upp ur halsen (har aldrig riktigt förstått varför det alltid känns som man bestiger Kilimanjaro när man staplar uppför trappan?). In på rummet, av med byxorna, på med löptartights. Ahhh, den känslan. Att låta benen som kvävts i stuprör få andas fritt, likt en fisk som legat på land och lyckats hoppa ned i vattnet igen. 

Men nu är det slut på fröjderna, ty arbete ska in som oturligt nog inte skriver sig självt. Arbetrso är något av en sällsynthet här - min halvbrors ljuva stämma ljuder genom hela huset när han sitter i sin grotta och spelar onlinespel. Vet inte var jag ska placera mig; mitt rum blir första parkett för OSCARVADHÅLLERDUPÅMED och i köket, precis under det virtuella slagfältet, låter det som om det vore en stundande jordbävning. 

Belöningssystemet går på högvarv

Häromdagen kände jag en distinkt impuls att uppdatera garderoben. Har dock börjat känna mig riktigt less på de klädaffärer Karlstad besitter, så det var med stor förvåning jag hittade ovanstående (som jag nu insett ser ut som en slips på bilden) på - hör och häpna, ve och fasa - Ginatricot. Har inte handlat där sedan plus minus stenåldern. Mitt huvud sa ja, min plånbok velade men höll tillslut med. Så var den plötsligt i min ägo fortare än jag kan finna två likadana strumpor på morgonen.

Efter en tung och lång inriktningsdag med en stress lika stor som att träffa Obama inför stundande arkitekturuppgiften, var det med största glädje deadlinen flyttades fram en vecka. Detta ledde till egentid som i placera-bakdelen-i-sängen-och-avverka-serier-egentid. Känner mig som ett barn på julafton efter att Suits börjat igen, plus att Once Upon A Time går av stapeln imorgon. Ah, vem behöver socialt umgänge när man kan umgås med fiktiva karaktärer?

Sovmorgon utan att sova

Det fina med mina måndagar är att jag börjar 13.55. Det mindre fina är att jag tenderar att vakna runt åtta oavsett sovmorgon. Hade absolut inga som helst planer på att gå upp förrän klockan var minst nio, så roffade åt mig en bok som börjat samla damm (inte för att jag inte läst på länge, utan snarare för att jag har någon dold dammkanon i mitt rum som går igång när jag inte är i närheten). Resterande tid innan jag olyckligt måste hoppa ur pyjamasbyxorna, kommer jag passande nog spendera med annat skolarbete. Varför slösa tid när man är ledig, liksom.

Hovfjället och episka vurpor

7.30 på lördagsmorgonen gled glutenallergikern förbi huset och plockade upp mig för en roadtrip till Hovfjället. Mitt ute i ingenstans (aka Sunne) plockade vi upp Jean. Fantastiskt hur många fartkameror man lyckats pressa in med kort avstånd bredvid vägen. Är nästan menat att man ska bli Sveriges nya toppmodell. Hursomhaver spenderade vi runt 6 timmar på snöbelagd mark. De finaste vurporna stod jag för: 
 
1. i nedfart nummer två (vilket tekniskt sett är helt okej eftersom jag inte åkt skidor på två-tre år).
 
2. knockad av en sittlift som svängde innan jag hunnit glida iväg efter att ha gått av den (säkert karma efter att jag diskret skrattat åt andra som råkat ut för samma missöde).
 
3. den mest episka vurpan för dagen. Det var jag och det var en park; det var ett hopp och det var en låda. Och så var det alldeles för lite fart. Ett stycke skida dundrade in i lådkanten medan ett stycke Malin graciöst landade på boxhelvetet, snurrade runt en hel del och slog ned som en atombomb i snön på ryggen. Trodde under hemresan att jag rubbat nervsystemet i ryggraden och skulle bli förlamad, men det var inte mer än att jag numera ståtar med svullna, mindre funktionabla vänsterlemmar, som till mitt förtret inte ens fått blåmärken.

En annan typ av spänning

Jag har många mindre bra idéer, men det är sällan de blir oavsiktligt urkassa. Eftersom solen äntligen lyckats leta sig fram mellan de svenska lagren och skiner som en UV-lampa (dock med en mindre härlig stormblåst, men man kan inte få hela kakan), så tänkte jag ta tillfället i akt och bege mig ut i spåret. Drygt halvvägs igenom finner jag mig i en kroppslig obalans, tänker att det bara är min hjärna som försöker få mig att sluta motionera pga lathet. Några hundra meter till och det träffar mig som en ett kolossalt bowlingklot i magen - kramper utan dess like, ämnade för femtio personer. Trodde nästan att jag drabbats av plötslig magcancer eller något, men lyckades ta mig hem någorlunda helskinnad och landade på golvet där jag blev positionerad en längre tid.

Inte alltid som man tänkt sig

Det känns som om en storm har lokaliserat sig precis ovanför huset. Ett tag trodde jag nästan att övervåningen skulle ryckas med i vinden, men med stor sannolikhet bidrog mina ägodelar till den höll sig på plats. Kändes minst sagt som ett äventyr när jag skulle klättra upp på en ranglig stege till loftet och plocka med mig skidutrustning inför morgondagens störtlopp, då det blir en roadtrip till Hovfjället med prima sju plusgrader. Passar mina frusna leder alldeles ypperligt, må jag säga. 

Vilken fredag, alltså. Hade bunkrat upp med sju serieavsnitt att avverka, men mitt i allt kom arkitekturuppgiften upp från ingenstans och tog all min uppmärksamhet till nio. Så när jag äntligen skulle få ha lite egentid med en kopp te, hade jag självklart glömt bort att skidåkning kräver viss klädkod som behövdes rotas fram. Plus förtäring,  ty det är trevligt att inte svälta ihjäl mitt i en skidbacke. Så var klockan plötsligt elva, och där försvann mina planer upp i rök.

Fruset på både in- och utsidan

Som om jag hade en alldeles för hög AC runt mig, vandrar jag runt om dagarna och hackar tänder. Det är så fruktansvärt kallt jämt och ständigt, att jag börjar fundera på om det är en ny istid påväg. Inte nog med det så ska jag halka runt på skridskor imorgon då idrotten så förnämt bjuder på en visit till isstadion under bar himmel. De säger att våren har kommit, men jag tror bestämt att det är en hel del rappakalja.

För närvarande sitter jag med en arkitekturuppgift som vi har haft sisådär över 60 dagar på oss att bli klara med. Nu med fyra dagar kvar behöver jag andas genom en påse för att lindra min ångest över de gapande tomma sidorna. Banne den som från början säger att det inte är någon stress, att man har all tid i världen. Det är också en hel del rappakalja.

Hon kommer med pompa och ståt

 
Det började regna män, snöa i helvetet, grisar kunde flyga och Malin gjorde ett nytt inlägg. Handen på hjärtat så hade jag glömt bort skriveriet ett tag, men 1) min andra halva yttrade "jag är inne varje dag men ingenting händer ju" och 2) jag åt världens godaste dagen-efter-semeldagen-semla som behövde offentlig bekräftelse. Om någon mot all förmodan skulle ha vägarna förbi Karlstad, så köp upp alla semlor på Swenströmskas Stenugnsbageri medan ni kan. Det är som regnbågar i munnen. Hedersord. 

Annars då? Jag har blivit myndig, haft Gatsby-middag med de närmaste, simmat i presenter, firat andra födelsedagar, undvikit att torka upp främmande spyor samt avverkat min första krogrunda någonsin. Min firsta flirt blev en redigt berusad halvflint 35+ som jobbade i en mataffär. Go hard or go home, liksom.